Buying Guides

10 millió dollár tűnt el örökké

A Solana

SOL Price
SOL Price
a közelmúltban felpörgetette a memecoin piacot és ezzel együtt számos token előértékesítés jelent meg. Ezek közül emelkedett most ki az SLERF token, amely 10 millió dollárt gyűjtött össze. Azonban még az indulás előtt az egyik fejlesztő katasztrofális hibát követett el.

A SLERF token emelkedése és bukása a Solana mémcoin őrület közepette

A Slerf, egy lajhár témájú mémérme a Solana hálózatán. Hétfőn 10 millió dollárt gyűjtött össze sikeresen egy elővételi kör során. A token egyike a számos jelenleg is futó előértékesítésként elérhető mémcoinnak, ami az elmúlt napokban a Book of Meme (BOME) e hónap eleji sikerét próbálja követni.

Itt. Mindenki. Idióta.

Az összegyűjtött pénznek azonban nem örülhettek sokáig a projekt szervezői.

A projekt fejlesztője ugyanis véletlenül elégette mind az LP tokeneket, mind az értékesítés előtti befektetőknek kiosztott tokeneket. Az LP tokenek vagy a Liquidity Provider tokenek azok a tokenek, amelyek a felhasználók által a decentralizált tőzsdék számára biztosított likviditást képviselik. Ez teszi lehetővé a kereskedést és a jutalmak megszerzését. A fejlesztő a tokeneket egy burn addressre küldte, amihez később már senki nem férhet hozzá. A tokenek elégétésével pedig nem sok lehetőségük maradt azoknak, akik korábban befektettek a SLERF projektbe, hiszen a hírre reagálva az árfolyam is összeomlott

Ráadásul a láncon belüli adatok gyanús tevékenységet is mutattak, így felmerült sokakban a kérdés, mennyire volt véletlen a token égetés.  Például az alapító kifizette magát, mielőtt sor került volna a token égetésre és jelentős vásárlást hajtott végre az eset után is.

Mindezek ellenére több központosított tőzsde simán listázta a tokent. Mit csinál ekkor a Solana mémcoin őrületen nevelkedett befektetői közösség? Gyorsan lecsap a félig besült tokenre, 300 millió dolláros forgalmat generálva.

Az utóhatásokat a projekt Twitter-fiókja foglalta össze, elismerve a befektetőkre gyakorolt brutális negatív hatást.

Megállíthatatlanul futnak a mémcoinok

Ez az incidens jól jelképezi a Solana mémcoin őrületét, amelyet a nem szokványos közösségimédia bejelentéseken keresztül történő token indítások jellemeznek. Bár kezdetben nevetségessé vált ez a megközelítés, az emelkedő piacok közepette mára teljesen elfogadottá váltak a random megjelenő mémcoinok.

A Solana ebben a trendben élen járt. Más platformok, mint például az Avalanche, eddig kevés sikerrel próbálták elcsábítani a mémcoinok rajongóit.

A Solana mémcoinjai között olyan abszurd tulajdonságokkal rendelkező tokenek is megjelentek, mint:

  • egy token, ami 95%-os eladási adóval rendelkezik, azaz ha eladod a tokent, a token kitalálói 95%-át megkapják a token értékének
  • a (hot) POTATO nevű token, amiből egyetlen 1 darab van
  • és persze egy sor olyan mémcoin, ahol a projekt a kompetencia teljes hiányát mutatja.

És úgy látszik egyelőre befektetőből nincs hiány, ezeket a projekteket ugyanis viszik mint a cukrot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button