Buying Guides

A Binance kilistázza a TRC-20 alapú USDC-t

A Binance felhasználók 12 napot kaptak arra, hogy átváltsák vagy kiutalják a TRC-20 alapú USDC tokenjeiket a Binance-ről.

Bő egy hónappal ezelőtt február 20-án az USDC kibocsátója, a Circle jelentette be, hogy megszünteti a stabilcoin támogatását a Tron blokkláncon keresztül. Ezt azzal indokolták, hogy a döntés összhangban van “az USDC megbízhatóságának, átláthatóságának és biztonságának megőrzésére irányuló erőfeszítésekkel”. A Circle ugyanezen a napon leállította az USDC verését Justin Sun Tron blokkláncán, és közölte, hogy fokozatosan teljesen megszünteti a blokklánc hálózat támogatását.

A Circle döntése, hogy megszünteti az USDC támogatását a Tronon, dominóhatást váltott ki. Most a Binance, a legnagyobb kereskedési volumenű kriptotőzsde is követte a példáját. Március 25-én a Binance bejelentette, hogy április 5-től megszünteti a Tron TRC-20 alapú USDC betétek és kiutalások támogatását.

Binance bejelentés

A Binance-t használó kriptobefektetők 12 napot kaptak arra, hogy átváltsák vagy kiutalják a TRC-20 USDC tokenjeiket a Binance-ről. A tőzsde azonban a határidő lejárta után is lehetővé teszi az USDC kereskedést.

Ez azonban nem érinti a többi támogatott blokkláncon történő USDC be- és kifizetéseket. A kriptoközösség nagyrésze az X-en egyetértett a döntéssel, és támogatta a Binance döntését.

Elfordulnak a Tron blokklánctól

A Binance azonban nem indokolta a Tron támogatásának leállítását. Csak annyit jegyzett meg, hogy “folyamatosan értékeli az összes blokklánc alkalmasságát” a kockázatkezelési folyamat részeként.

A Tron szóvivője korábban elmondta, hogy a Tron nem kapott további információt a Circle-től sem amiatt, hogy miért szüntette meg a támogatást, és nem is értesítették őket előzetesen.

Közben a Tron háza táján egy új hír jelent meg, a fejlesztőcsapat egy Bitcoin layer 2-es megoldást fontolgat, amely támogatná a Tether “becsomagolt” változatát.

“Ez az integráció nem csak a Tront fogja közvetlenül összekapcsolni a Bitcoinnal, hanem megkönnyíti a Bitcoin hálózathöz való hozzáférést. Több mint 55 milliárd dollár értékű új pénzügyi fúziót jelenthet ez, ezáltal új pénzügyi életerővel ruházza fel a Bitcoint.” nyilatkozta a Sun. Közben be is jelentette a Tron Bitcoin layer 2-es megoldásának ütemtervét, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a stabilcoinok és tokenek mozgását a Tron és a Bitcoin között.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button