Buying Guides

A Bitcoin és a Bitcoin Cash egy hónapos eredménye büszkévé teszi a befektetőket, de mi a helyzet a Green Bitcoinnal?

A Bitcoin (BTC) és a Bitcoin Cash (BCH) ugyan változékony hónapot tudhat a háta mögött, mégis több, mint 25%-os, illetve közel 57%-os emelkedést írhatnak be a történelemkönyvükbe. Mondhatni jól felfeküdtek a kriptopiac új, zöld színben villódzó hullámára.

A BTC és forkjának árfolyama méltó bizonyítéka a kereskedők visszatért étvágyának.

A kriptopiac ismét heves, emelkedik a BTC és a BCH

A Bitcoin ára ugyan az elmúlt 24 óra során mintegy 4,28%-kal csökkent, azért még nincs minden veszve, hiszen úgy összességében az elmúlt 30 napja azért elég szuper hangulatban telt, és értéke 25,11%-ot nőtt. Ráadásul a BTC még mindig a legnagyobb kapitalizációjú kriptónak számít.

A BTC érme péntek délután 64 355 dolláron kereskedik a tőzsdéken, és jelenleg kissé lefelé tendál a hangulata.

coinmarketcap btc
Fotó: CoinMarketCap

A Bitcoin egyik legnagyobb származéka, a Bitcoin Cash sem hagyja magát, és a BCH egyetlen hónap alatt majdnem 57%-os emelkedést produkált.

A BCH péntek délután 410.77 dolláros szint körül mozgolódik.

Fotó: CoinMarketCap

A kétszámjegyű nyereségének hála a Bitcoin és a Bitcoin Cash napjaink legjobb eredményű kriptopénzeivé nőttek fel.

A CoinMarketCap oldalon ma egy kicsit árnyalt a kép, hiszen mind a BTC, mind a BCH szerepel piaci tőkeérték alapján a “Top Losers” listáján a 100 legnagyobb vesztes eszköz között. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy ez csak az elmúlt 24 óra eredménye.

Szóval a Bitcoin rallija kissé megcsappant, de még van remény a további bikapiacra.

A Bitcoin Cash is értékes érme, hiszen híres a gyors tranzakciós idejéről, tehát az iránta való érdeklődés is újra megélénkülhet.

A Fed titokzatos megjegyzései kamatcsökkentésre utalnak

Nézzük, mi a helyzet a Bitcoin-on és a Bitcoin Cash-en túl a kriptotérképen! Vajon mutatkoznak a szélesebb kriptopiacon is a fellendülés jelei?

Az adatok szerint a digitális eszközök teljes piaci kapitalizációja 3,49%-kal csökkent az elmúlt 24 órában, és 2,45 billió dolláron áll.

Ez ugyan némi visszaesés, de azért nem kell a kardunkba dőlni, hiszen hamarosan több esemény is növelni fogja ezt az értéket.

Elsőként be kell számoljunk a Federal Reserve legutóbbi FOMC-üléséről, ahol olyan megjegyzések hangzottak el, amelyek azt sejtetik, hogy még ebben az évben végbemehet egy kamatcsökkentés, amennyiben az infláció tovább hűl.

A megjegyzések nyomán a kereskedők és a befektetők kockázatvállalási kedve tovább nőhet.

coinglass heatmap
Fotó: Coinglass

A kriptopiacnak ráadásul sikerült fenntartani a valószínűleg áprilisban sorra kerülő Bitcoin-felezési eseményt övező optimizmust is.

Ugyan a Bitcoin korrekciós fázisban van, egyes elemzők a feleződés utánra a csökkentett kínálat nyomán újabb bikaciklust várnak.

Az érdeklődés a kriptovaluták határidős piacán is élénkül, és a növekvő aktivitás egyúttal pozitív hangulatot is jelez.

Viszont a CoinGlass adatait elnézve azt látjuk, hogy jelenleg csak 58,74 millió dollárnyi short likvidációra került sor. A helyzet bizonyosan jobb lesz, amikor a spekulatív étvágy helyreáll, és a kriptoárak felfelé szöknek.

A Green Bitcoin előértékesítési szenzációja nagy hír

Ugyan a régi motorosok, a Bitcoin és a Bitcoin Cash helyzete is érdekes a számunkra, azért be kell valljuk, hogy a legizgalmasabb árfolyam-akciók az előértékesítési piacon mennek végbe.

A Green Bitcoin (GBTC) környezetbarát blokklánc projektnek ráadásul sikerült kiaknáznia a közelmúltbeli optimizmus hullámát.

A GBTC egy fenntarthatóbb és energiatakarékosabb változatát szeretné megalapozni a Bitcoin Proof-of-Work bányászati modelljének.

A Green Bitcoin a Proof-of-Stake konszenzusmechanizmust alkalmazza, és tranzakciónként csak 34 Wh energiafelhasználásra van szüksége. A BTC-nel 1 173 000 Wh-jába kerül ugyanez.

greenbitcoin staking

A Green Bitcoin nem pusztán csak egy “zöld” befektetési lehetőség, bevezetett egy újfajta jutalmazási módot is.

A Gamified Green Staking modell jóvoltából a GBTC natív érme tulajdonosai leköthetik a tokenjeiket, és igen magas éves hozamokat érhetnek el. Emellé bónuszok is járnak azok számára, akik pontosan megtippelik a Bitcoin ármozgását.

A Green Bitcoin tehát játékossá teszi a staking mechanizmust, és ezzel egyedülálló élményt teremt. Úgy tűnik, hogy a lakossági befektetők díjazzák ezt a metódust.

green-bitcoin-wh-hu

A projekt előértékesítése már több mint 7,6 millió dollárt gyűjtött, és a Green Bitcoin X-oldalát már 15,9 ezren követték be.

A Green Bitcoin intelligens szerződéseit még a Coinsult blokklánc-specialista cég  auditálta, és mindent a legnagyobb rendben talált.

A környezetvédelem fontosságának előtérbe kerülésével a Green Bitcoin az elsők között lehet a legmenőbb zöld befektetések között.

Irány a Green Bitcoin oldala

Ezek is érdekelhetnek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button