Buying Guides

A UFC bunyók után levetett kesztyűket a Vecainen követik nyomon

Kifejezetten érdekes kezdeményezésről posztolt blogján nemrégiben a VeChainThor blokklánc mögött álló csapat. Ez főleg a küzdősportok kedvelőinek és a relikviák gyűjtőinek figyelmét keltheti fel. Április 12-én arról írt a VeChain, hogy a UFC bunyósok kesztyűit fogják rövidesen NFT formában létrehozni a kesztyű adataival. Aztán ezt majd nyomonkövetik a VeChainThor hálózatán. A kesztyűk VeChain NFC (near-field communication – rövid rádióhullámon működő, 4 centiméteren belüli biztonságos adatcserét lehetővé tevő technológia) chipeket tartalmaznak, amelyek rögzítik a bunyó adatait. Ez a bizonyíték minden egyes pár hitelessége mögött.

A küzdelem után a sportolók “elelajándékozzák” a kesztyűket, így azok gyűjtői darabokká válnak. Az egyes párokban lévő chipek lehetővé teszik majd a vásárló számára, hogy a VeChainThor hálózat okosszerződésén keresztül ellenőrizze a kesztyű hitelességét. A harcosok a kesztyűket az április 13-án megrendezésre kerülő UFC 300-on kezdik el viselni először.

Vannak, akik nem számítanak nagy hatásra a UFC partnerségtől

Ez leginkább majd a másodlagos piacon vásárlóknak fog segíteni, hogy elkerüljék a hamis darabokat. Az új darabok a VeChain ToolChain rendszerének egyes elemeit használják, amely egy olyan ellátási lánc-kezelő rendszer, amelyet vállalatok használnak a termékek nyomon követésére és annak biztosítására, hogy azok eljussanak a címzetthez. A VeChain azt is bejelentette, hogy az első 12 exkluzív kesztyűből álló szettet a legnagyobb hírességek, köztük Joe Rogan kapják meg. Dana White, az UFC vezérigazgatója pedig majd élőben is mesél a partnerségről.

A VeChain Reddit fórumán alapvetően a többség pozitívan fogadta a hírt, főleg a hálózat új és hasznos felhasználási módja miatt. Persze voltak kritikus hangok is. Ők nem magát a felhasználást kritizálták, hanem inkább abban kételkedtek, hogy az új kesztyűk nem fognak elég VTHO-t elégetni a tranzakciós díjakból, hogy komoly hatásuk legyen az árra. Az érintett felhasználók szerint az egész bejelentésnek és partnerségnek nem lesz materiális hatása a hálózatra.

Natív tokenjének, a VeThor tokennek az ára egy nap alatt 13%-ot bukva jelenleg 0,0037 dollár környékén mozog. Piaci kapitalizációja alapján a legnagyobb 300 kriptovaluta közé tartozik a világon. A UFC-vel nem újkeletű a kapcsolata, 2022. júniusában 100 millió dolláros szponzorációs megoldást írtak alá a szervezettel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button