Buying Guides

Az amerikai kormány újabb Silk Road bitcoinokat fog piacra dobni

Még az év elején jelentette be az amerikai igazságügyi minisztérium, hogy elkobozták Ryan Farace és Shaun Bridges körülbelül 2933 bicoinját. Két részletből áll a csomag, egyrészt 58,74 és 2875 bitcoinból. Ryan apja is érintett az ügyben egy korábbi ítélet miatt, amikor apát és fiát bűnösnek találták illegális tranzakciókhoz használt BTC tisztára mosásában.

Így kapcsolódik a két ügy a Silk Roadhoz

A két említett név közül Shaun Bridges egykori FBI ügynökként jutott hozzá a Silk Road darkwebes piactér elleni hatósági akció során bizonyos számú coinhoz az oldal egyik adminisztrátorának tárcájából. Akkor 800 ezer dollárt érő BTC-ről volt szó, most már jóval nagyobb az összeg. Bridges egy ideig szabadlábon volt, de aztán menekülni próbált az Egyesült Államokból és ekkor ismét őrizetbe vették. Ryan Farace-t 2018-ban ítélték el édesapjával együtt azért, mert a darkweben értékesítettek nagy mennyiségben Xanaxot. A hatóságok szerint a kriptovalutákat lekövető technológiák segítettek az érintett tárcákat Farace-hoz kötni, aki XANAXMAN néven volt ismert. A tárcák összesen 9138 bitcoint kaptak darknetes piacterekről.

Farace állítólagosan együttműködött a nyomozás során, hogy a hatóságok hozzájussanak a bevételeihez. Viszont később még 24 BTC került elő, úgyhogy nem teljesen tiszta, mennyire volt valójában együttműködő. A börtönben egyébként apa és fia megpróbáltak együttműködni abban is, hogy bizonyos bitcoinokat átváltsanak és külföldi számlára menekítsék a pénzt, de ezzel lebuktak. Miután lejártak a különféle ügymeneti határidők, az amerikai kormány úgy döntött, hogy értékesíteni fogja a coinokat egy meg nem határozott időpontban. Még meg kell várni, hogy valaki nem ad-e be követelést a coinokra, de ha nem, akkor menni is fog az értékesítés. Sokakban felmerült a kérdés, hogy ez milyen hatással lehet majd a kripto árfolyamára, de valószínűleg túl nagyra nem, nem akkora összegről van szó.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button