Buying Guides

Brit Virgin-szigetek, az új kriptovaluta központ

A Brit Virgin-szigetek célja, hogy a digitális eszközök globális központjává váljon a jövőben

A Brit Virgin-szigetek lehet az új kriptovaluta központ Közép-Amerikában

A Brit Virgin-szigetek a digitális eszközökkel kapcsolatos tevékenységek egyik fő központjává kíván válni. Ennek érdekében a terület olyan szabályok és rendszerek bevezetésén dolgozik, amelyek lehetővé teszik a részvételt a bővülő digitális eszközök piacán.

Lorna Smith pénzügyi szolgáltatásokért, munkaügyért és kereskedelemért felelős miniszter a közelmúltban fontos jelentetést tett. Smith elmondta, hogy a karibi ország jó helyzetben van ahhoz, hogy jelentős szereplővé váljon a világ digitális eszköz világában. Hangsúlyozta, hogy erős szabályokra van szükség, hogy kezeljék a területet. De kiemelte az innováció és a jogi normák megfelelő egyensúlyok fontosságát – jelentette kedden a BVI News helyi lap.

Elengedhetetlen, hogy a Brit Virgin-szigetek szorosan együttműködjön más országokkal a szabályozási kihívások hatékony kezelése és a pénzügyi bűnözés csökkentése érdekében a digitális eszközök terén.

A Brit Virgin-szigetek lépése a biztonságos kriptovaluta világ felé

A Brit Virgin-szigetek 2020-ban vezette be a virtuális eszközök szolgáltatóira vonatkozó törvényt. Ez a jogszabály vázolja a regisztrációt igénylő virtuális eszközökkel kapcsolatos tevékenységek típusait, meghatározza a kritériumokat, amiknek meg kell felelni, valamint ismerteti a regisztráltak feladatait és felelősségi köreit is.

Ezen túlmenően bizonyos felhatalmazást ad az ország pénzügyi felügyeletének, a Financial Services Commission számára e szolgáltatókkal kapcsolatban, ami a törvény értelmében szankciókat állapít meg a szabályok megsértése esetén.

Beszédében Smith felhívta a figyelmet a törvényre, mondván, ez egyértelműen jelzi a szigetcsoport elkötelezettségét a digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozások biztonságos és támogató környezetének megteremtése iránt.

Felhívta a figyelmet az ezen a területen a közelmúltban bekövetkezett nemzetközi fejleményekre is. Ilyen például a Financial Action Task Force (FATF) szabványa, az OECD kriptoeszközökre vonatkozó adóbevallására vonatkozó keretrendszere és a Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) európai piacokra vonatkozó szabályozása. Smith kiemelte a globális elmozdulást a digitális eszközök kezelésére vonatkozó strukturált megközelítés irányába.

Több mint 60 kérelem érkezett

A Brit Virgin-szigetek népszerű a technológiai és kriptovállalkozások körében. A virtuális eszközök szolgáltatóiról szóló törvény értelmében már több mint 60 kérelmet kapott, így valóban lassan aktív kriptovaluta központ alakulhat ki az országban.

Smith a pénzügyi és professzionális szolgáltatások terén szerzett szakértelmére és átfogó jogi keretére hivatkozva bizalmát fejezte ki a szigetcsoport azon lehetőségében, hogy a digitális eszközök vezető globális központjává váljon.

Ennek a növekedésnek azonban van egy másik oldala is. Az ország egyben a kriptovaluta csalások központja is, világszerte a 9. helyen áll ebben a rangsorban. Például a becsődölt kriptofedezeti alap, a Three Arrows Capital is egykor a Brit Virgin-szigetekre volt bejegyezve.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button