Buying Guides

Craig Wright elbukott, kénytelen volt ejteni a pert Hodlonaut ellen

Craig Wright, aki váltig állítja, hogy ő Satoshi Nakamoto, végre ejtette a Hodlonaut néven ismert bitcoinista ellen indított pert. A hosszadalmas huzavona egészen 2019 májusig nyúlik vissza, amikor a norvég bitcoiner nyilvánosan azzal vádolta Wrightot, hogy csaló és hazudik kilétéről.

Az ausztrál informatikus már 2016 óta vallja magát a Bitcoin feltalálójának. A pereskedések során Adam Back, a Blockstream vezérigazgatója is felhozott olyan bizonyítékokat a férfi ellen, amelyek megcáfolják állítását. A 2022-es tárgyalást követően egy norvég bíró szintén a Hodlonaut javára döntött, és arra a következtetésre jutott, hogy alapos okkal feltételezhető az, hogy Wright hazudik személyazonosságáról. Annak ellenére, hogy Wright fellebbezett a bírósági döntés ellen, közel öt évvel később végül engedett, és lemondott a győzelemről.

Wright sorra bukja a pereket

Egy másik jogi csatában Wright szintén kudarcot vallott, miután a Crypto Open Patent Alliance (COPA) megtámadta a Bitcoin fehér könyvvel kapcsolatos szerzői jog iránti igényét. Szigorú vizsgálatok után a bíróság határozottan elutasította a férfi állítását, ami jelentős csapást mért hitelességére. A vita egyébként kifejezetten hosszadalmas volt, Wright többször is magabiztosan próbált a bíró elé állni, ám valahogy mindig oda bukkantunk ki, hogy az általa benyújtott dokumentumok hamisak.

Kapcsolódó: Vége az egy évtizedes hazugságnak: nem Craig Wright az igazi Nakamoto

A jogi viták lezárása a kriptovaluta közösségen belül folyamatos spekulációnak és szkepticizmusnak adott helyet. Amint azt ugyanis a legutóbbi ügy is aláírja, Wright nem képes alátámasztani érveit. De míg a norvégiai per győzelmet jelent a Hodlonaut számára, addig az Egyesült Királyságban még mindig folyamatban van egy másik per Wright ellen, aminek végkimenetele egyelőre nem világos. Mindeközben Wright továbbra is célkeresztben van, hiszen amellett, hogy egymás után veszíti el a pereket, még vagyonát is befagyasztották. James Mellor bíró szerint ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy Wright külföldre viszi vagyonát, hogy elkerülje a perrel kapcsolatos költségek megfizetését.

Nos, azt senki sem tudja, hogy kicsoda Satoshi Nakamoto, ahogyan azonban új információk látnak napvilágot, egyre veszélyesebb kiléte után kutatni. Nakamoto egyértelműen anonim akart maradni – ezért használt álnevet, így akik megpróbálják megfejteni kilétét, nem tisztelik döntését, mondta Jack Mallers, a Strike bitcoin fizetési platform alapítója.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button