Buying Guides

Donald Trump támogatásáról biztosította a kriptovalutákat

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn teljesen váratlanul nyilvános támogatásáról biztosította a kriptovalutákat. Hangsúlyozta, hogy a kriptovaluták nagymértékben gazdagították őt magát személyesen is, és utalt arra, hogy támogatná az iparágat, ha novemberben újraválasztanák. A CNBC reggeli programjában, a Squawk Boxban jelent meg az újbóli elnökségre pályázó Trump és elmondta, hogy amennyi mindenre használnak már kriptot, nem gondolná, hogy ezt el kellene vennie bárkitől is.

Donald Trump nagyon szereti, hogy mennyit lehet keresni a kriptokkal

Amikor a gazdasági témákra és piacokra fókuszáló beszélgetős műsorban a Bitcoin egekbe szökő árfolyamáról kérdezték, a volt elnök kedvezően beszélt személyes tapasztalatairól is. Ezek szerint komoly pénzt keresett licencelt termékekkel, például az NFT kártyáival, amelyeket több kriptovalutában is meg lehetett vásárolni. “Őrült új valutáknak hívom őket. Őrült új valuták, legyen az Bitcoin vagy más. Az emberek pedig használják őket.” – mondta a műsorban. Aktuálisan Trump mintegy 8,7 millió dollár értékű kriptovalutával rendelkezik, amely az NFT kártyáinak eladásából és a kriptoközösség adományaiból származik. Ezen pénzeszközök nagy része MAGA coinban van, egy független Trump-témájú mémcoinban, amelyből tavaly ősszel küldtek neki elég sokat. Decemberben Trump ugyanebből a tárcából 2,4 millió dollár értékű ETH-t váltott pénzre.

A volt elnök elég sok időt töltött azzal is, hogy a Trump-tematikájú arany tornacipői legutóbbi, korlátozott példányszámú kiadását dicsérte. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy sok ilyen cipőért a vásárlók már kriptovalutákkal fizettek. Összességében arra a konkluzióra jutott, hogy a kriptokkal kapcsolatos legutóbbi élményei miatt már teljesen másképp néz ezekre a valutákra. Nem szeretné, ha az emberek nem használnák a dollárt, de úgy látja, hogy a kriptok megtalálták helyüket a világban. A republikánus elnökjelölt-aspiráns azonban a rá jellemző módon váratlan kirohanást hajtott ekkor végre.

Arra figyelmeztetett, hogy minden olyan nemzet, amely fontolóra veszi, hogy az amerikai dollár alapon működő gazdaságáról a Bitcoin vagy más kriptovaluta által támogatott gazdaságra térjen át, majdnem apokaliptikus fenyegetést jelentene Amerika globális dominanciájára nézve. “Ha elveszítjük ezt a standardet, az olyan lesz, mintha elveszítenénk egy forradalmi háborút. Ez ugyanolyan csapás lesz az országunknak, mintha elveszítenénk egy háborút”.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button