Buying Guides

Kicsi az érdeklődés az Ethereum ETF-ek iránt a Blackrock szerint

Robert Mitchnick, a BlackRock digitális eszközökért felelős vezetője jelezte, hogy a cég ügyfélkörében lanyha az érdeklődés az Ethereum tőzsdén kereskedett alap (ETF) iránt. Ez szöges ellentétben áll a Bitcoin iránti növekvő kereslettel.

Erre a nyilatkozatra a new york-i Bitcoin Investor Day konferencián került sor, ahol Mitchnick betekintést nyújtott a cég digitális eszközstratégiájába és a befektetők részéről a fogadtatásába.

Kicsi az érdeklődés az Ethereum ETF iránt

A különböző kriptovaluták iránti növekvő érdeklődés ellenére a BlackRock ügyfélköre kifejezett preferenciát mutat a Bitcoin iránt, az Ethereumot pedig háttérbe szorítja. Mitchnick megjegyzései a kriptopiacon belüli kereslet kritikus értékelését tükrözik. Ez arra utal, hogy a Bitcoin mellett a többi kriptovaluta, köztük az Ethereum iránti étvágy a legjobb esetben is langyos marad.

“Azt mondhatom, hogy az ügyfélbázisunk számára túlnyomórészt a Bitcoin az első számú fókuszpont, és elég kicsi az Ethereum iránt.” – mondta Mitchnick.

Blackrock Bitcoin spot ETF

A BlackRock stratégiai lépéseit a kriptopénzek piacán közelről figyelték. Különösen nagy figyelem irányult az iShares Bitcoin ETF (IBIT) indulására az év elején. Az Blackrock-alap gyors felemelkedése nyomán a piac első öt ETF-je közé került a lenyűgöző 15 milliárd dolláros eszközállományával. Ez a Bitcoin iránti élénk befektetői érdeklődést tükrözi. Ez éles ellentétben áll az Ethereum ETF iránti “nagyon-nagyon csekély” érdeklődéssel.

Ennek ellenére a BlackRock kriptovalutákhoz kötődő útja tele van lelkesedéssel és óvatossággal. Például egy 100 millió dolláros pénzpiaci alap elindítása az Ethereum blokkláncon hozta felszínre a kriptopénzpiacon való működés előre nem látható kihívásait. A BlackRock Ethereum-tárcája, amelyet törvényes tranzakciókra szántak, hamar mágnesként vonzotta a gyenge minőségű mémcoinok és NFT-k sokaságát.

Ez az incidens rávilágított a blokklánc technológia felkarolásával járó jogi és működési kihívásokra. Egyúttal a digitális eszközök kezelésére és biztosítására vonatkozó stratégiák újraértékelésére késztette a BlackRock szakembereit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button