Buying Guides

MicroStrategy Bitcoint vásárolt megint

Egy február 26-án közzétett X-poszt szerint Michael Saylor cége, a MicroStrategy február 15. és február 25. között 3000 további bitcoint vásárolt átlagosan 51813 dolláros áron, tehát valamivel több mint 155 millió dolláért. Ezzel pedig a cég most már 193 ezer bitcoin birtokosa, amelyeket átlagosan 31544 dolláros áron szerzett be. Ezzel a Michael Saylor által alapított és vezetett cég a legnagyobb bitcoin birtokos a tőzsdén jegyzett cégek között.

A MicroStrategy egyértelműen a bitcoinra fogad az arannyal szemben

A bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy a MicroSrategy X-fiókját feltörte egy hacker. Ő aztán rosszindulatú linkeket posztolt hamis airdropokról, amelyekkel felhasználók pénzét akarta megszerezni. A blokkláncokat figyelő ZachXBT szerint legalább 440 ezer dollárt megszerzett a támadó a posztok segítségével.

A MicroStrategy újabb bitcoin vásárlása a Bloomberg vezető elemzőinek előrejelzését követik. Szerintük ugyanis a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) a következő két évben potenciálisan megelőzik az arany ETF-eket a kezelt eszközök (AUM) értéke tekintetében. Erről a Bloomberg ismert elemzője, Eric Balchunas posztolt egyet az X-en február 26-án, amikor egy kutatását mutatta be.

Amióta január 11-én elindultak a Bitcoin ETF-ek az Egyesült Államokban, a 10 legnagyobb több mint 5500 bitcoint gyűjtött. A lendület nagyon erős, hiszen hat hét alatt 8 milliárd dollárral több áramlott a Bitcoin spot ETF-ekbe, mint a hasonló arany termékekbe. Aktuálisan majdnem már a fele a Bitcoin ETF-ekben kezelt eszközök értéke az arany ETF-ekben tárolt eszközöknek. Szóval valószínűleg nem kell két évet várni arra, hogy túllépjenek a méretükön. Az arany ETF-ek az arany árfolyamának alakulása miatt potenciálisan nem fogják tudni megtartani nagyjából 90 milliárd dolláros vagyonukat – jegyezte meg Balchunas a most közzétett elemzésében. Az arany ára az elmúlt 24 órában minimálisan megint csökkent, unciánként 2 dollár körül van a legértékesebb fém ára. Február 20-án Michael Saylor, a MicroStrategy alapítója azt mondta, hogy örökké fog bitcoint vásárolni és hozzátette, hogy nem tervezi eladni a coinokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button