Buying Guides

Míg a BTC inog, a zöld változata döbbenetes sikereket ér el

Izgalmas időket él a kriptoszektor, hiszen az előző napokban új csúcsot állított fel a BTC, amit aztán gyors eladás követett. Egyebek mellett ez a közelgő felezésnek is köszönhető, hiszen ilyenkor hagyományosan jól teljesít a BTC az altcoinszektorral egyetemben

Azonban okkal merülhet fel a kérdés, hogy a felezésnek mégis miért van ilyen elementáris hatása a szektorra. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi magas volatilis miért nem érinti a zöld bitcoinnak is nevezett GBTC-t.

Fontos szerepe van a most látható futamban annak, hogy az előző 2 év során kemény idők jártak a kriptopénzek világában. A “minden rally”-t számos negatív esemény követte, amelyek a digitális arany értékét is alaposan megtépázták.

Az akkor felállított 69,000 dolláros csúcs után így a legnépszerűbb kriptó értéke közel 80 százalékkal csökkent.

Ráadásul olyan események amilyen a Terraform Labs és az FTX összeomlása, alapjaiban rengette meg a kriptopénzekbe vetett bizalmat.

A gödör alja 15,925 dollárnál volt, ahol a bikáknak végül sikerült még idejében észbe kapni és visszavenni az irányítást. Azóta lényegében megállás nélkül erősödött a BTC értéke, egészen a mostani 69,000 dolláros rekordszintig.

Ezzel a BTC-vel rendelkező befektetők 99.9 százaléka profitot könyvelhet el eladás esetén.

Miért tartanak ki továbbra is a bikák?

A jelenlegi futamra két különböző jelenség is hatást gyakorol.

Az egyik a 2023-ban kezdődött ETF engedélyezés volt, aminek köszönhetően mostanra széles rétegek számára érhető el a BTC. Sokakat ugyanis a megfelelő szabályozás hiánya tartott távol a befektetéstől, ami miatt azonban az ETF-ek esetében már nem kell aggódni.

Ennek kapcsán továbbá fontos kiemelni, hogy az intézmények az ETF-ekhez folyamatosan BTC-t vásárolnak, ami stabil keresletet biztosít az érme számára.

Bár nem volt könnyű a spot Bitcoin ETF útja, a hatóságok végül januárban kiadták 11 intézmény számára a szükséges engedélyeket.

Érdekes módon eddig növekedést lehetett látni, a bevezetést követően viszont egy átmeneti eladási hullám indult meg.

Ez azonban minimális időn belül le is zárult, amit végül a most is látható rally követett.

Mindezeknek köszönhetően pedig lényegében mindenki aki rendelkezik BTC-vel, amennyiben eladná az érméit, azzal profithoz jutna hozzá.

bitcoin-terher-chart-0306

Szuperciklust indíthat be az április végi felezés

A másik fontos esemény ami miatt ennyire jól megy a BTC, az a közelgő felezés.

2023-ban sokan úgy tartották, a valódi áttörést a BTC történelmében az idei év jelentheti, és úgy néz ki ez valóban így is lehet.

A 4 évente esedékes következő felezésig már csak hetek vannak hátra, amit ismét egy fantasztikus rally követhet.

Röviden összefoglalva a BTC tranzakciók validálása során a leggyorsabb validátor jutalmat kap. Ezt szokás bányászatnak is nevezni, és nagyjából 10 percenként lehet ilyen módon bitcoinhoz jutni.

Eleinte 50 BTC volt megszerezhető, azonban 3 felezés követően jelenleg 6.25 bitcoin a jutalom.

Mivel az hálózaton megjelenő bitcoin mértéke állandóan csökken, így a népszerű kriptó egy deflációs mechanizmusra épül, ami miatt tartósan magas lehet az árfolyam.

Ennek köszönhetően a felezés során megugrik a kereslet, ami az árfolyamra is jótékony hatást gyakorol.

Az előző felezés alkalmával a sokszorosára emelkedett a BTC-t értéke, így a legtöbb kereskedő arra számít, most is hasonló folyamatokat láthatunk majd.

Miért éri meg ennek ellenér Green Bitcoint vásárolni?

Ahogy az látható a bitcoin fantasztikusan teljesít, azonban a kezdeti hozamokat már lehetetlen lenne elérni. Piaci mérete miatt a BTC esetében elképzelhetetlen az 1000 százaléknál nagyobb bevétel.

Ezzel szemben az előző hetek sztárja, a Green Bitcoin pontosan ezt kínálja. Ráadásul a befektetők egy izgalmas játék keretében további hozamot is szerezhetnek.

green-bitcoin-wh-hu

A Green Bitcoin egy ERC-20 token, így egy teljesen más protokollt használ a hálózat a tranzakciók validálásához. Miközben a BTC esetében nagy energiaigényű hardverekre van szükség, addig a Green Bitcoinnál semmi hasonló beszerzése nem indokolt.

Ezért a GBTC felhasználók 10,000-szer kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. Arról nem is beszélve, hogy stakléssel bárki további jutalomhoz juthat.

A Green Bitcoinnak viszont a legjobb része egyértelműen a hamarosan elérhetővé váló tippelős játék lesz.

Ennek keretén belül mindennap mód lesz arra, hogy megtippeld, a következő napon milyen irányba mozdul majd el a BTC árfolyama. Amennyiben a tipped helyesnek bizonyul, úgy további GBTC kerül majd a számládra.

Mivel a legtöbb kereskedő alaposan ismeri a bitcoint, ezért minden bizonnyal egyszerűen juthatunk majd extra profithoz.

GBTC vásárlása itt

Fényes és zöld jövő áll a Green Bitcoin előtt

A Green Bitcoin nem csupán környezetbarát alternatívát kínál a BTC-re, hanem egyúttal egy szórakoztató játék is elérhető lesz. Így pedig várhatóan hamar be fogja magát lopni a GBTC a befektetők szívébe.

Többek között ezért is alakulhatott úgy, hogy már az indulás első napjait követően a legnagyobb influenszerek vették a szárnyuk alá a projektet.

Ilyen például Jacob Crypto Bury is, aki szerint akár 10-szeres hozamot is megszerezhetnek azok, akik még időben csatlakoznak.

green-bitcoin-tokenomika

A csapat tervei szerint a stakelés, illetve a tippelős játék a közeljövőben elérhetővé is fog válni, amit majd a tokenek listázása fog követni.

Bár még csak néhány hete érhető el a GBTC előértékesítése, ennek ellenére a csapat mostanra több mint 2.1 millió dollárt tudott gyűjteni.

Amennyiben ez a trend tartósnak bizonyul, úgy akár néhány hónapon belül bekerülhet a legnagyobb DEX-ek kínálatába a projekt.

Ha vásárolni szeretnél, azt ETH, USDT és BNB mellett akár bankkártyával is meg tudod tenni.

Amennyiben pedig szeretnél alaposabban is elmélyedni a Green Bitcoin világában, látogass el a projekt magyar nyelvű weboldalára.

Irány a Green Bitcoin oldala

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button