Buying Guides

Németország újra optimista a kriptovalutákkal kapcsolatban

Egy friss jelentés szerint a német befektetők a kriptopiac tavalyi, kihívásokkal teli időszakát követően újra optimisták és bizakodóak a kriptókkal kapcsolatban.

A BTC-ECHO-val közösen végzett friss KPMG tanulmány mintegy 2400 kriptobefektetőt (magánbefektetőt) kérdezett meg Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az eredmények a kriptopénzek iránti érdeklődés jelentős megugrását mutatják, a válaszadók mintegy 54%-a a teljes vagyonának több mint 20%-át kriptóba fekteti.

A befektetési kedv újbóli fellendülése leginkább annak köszönhető, hogy a bitcoin nemrég rekordmagasságot ért el a több mint 73 ezer dolláros árfolyamával. Ennek hátterében a bitcoin spot ETF-ek sikere és a bitcoin felezést övező várakozás áll.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse szerint a kriptopiac kapitalizációja az év végére meghaladja az 5 billió dollárt.

Óvatosak a piacra most belépő befektetők

Az optimizmus ellenére a piacra újonnan belépők fokozott óvatosságot tanúsítanak, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatóknak további erőfeszítéseket kell tenniük, hogy meggyőzzék ezeket a befektetőket.

A 2023-as évhez hasonlóan továbbra is jelentős eltérés van a kriptotőzsdére történő regisztráció és annak tényleges használata között. A befektetők a biztonságot, a befizetési és pénzkivételi lehetőségeket, valamint a tranzakciós költségeket vizsgálják meg, amikor kiválasztják a preferált tőzsdét.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a tanulmány eredményei szerint a befektetők 34%-a viszonylag biztonságosnak tartja a digitális eszközöket. Mégis, a piaci manipuláció, a szabályozási bizonytalanságok és a rendszeres hackertámadások továbbra is visszatartó erőnek számítanak.

A bitcoin dominanciája egyébként 7%-kal megugrott a megkérdezett befektetők portfólióiban 2023-hoz képest, 91%-kal biztosítva ezzel az első helyét. Az Ethereum a második helyen követi a BTC-t, a Solana pedig 2023-hoz képest figyelemre méltó, 9%-os növekedést mutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button