Buying Guides

Rekordalacsonyan van a kriptotőzsdék BTC tartaléka

A Bitcoin árfolyam március 25-én ismét átlépte a 70000 dolláros szintet (aktuálisan:

BTC Price
BTC Price
), ahogy a BTC iránti kereslet megint meglendült. Olyannyira, hogy kilencéves mélypontra jutott a Bitcoin kínálat mértéke a Coinbase kriptotőzsdéjén. A CoinMarketCap adatai szerint a Bitcoin március 15. óta először lépte át megint a 70000 dolláros határt március 25-én. A kínálati oldalon láthatóak jól a dinamikák, hiszen március 18-án kilencéves mélypontra, 344856 BTC-re csökkent a Coinbase platformján elérhető kínálat mennyisége. Ez pedig azt mutatja, hogy a befektetők újra elkezdtek felhalmozni BTC-t a centralizált tőzsdéken kívül. A Glassnode adatai szerint utoljára 2015-ben volt hasonló mélyponton a Coinbase BTC-tartaléka.

Minden metrika szerint a Bitcoin felhalmozás erőteljes

A Glassnode grafikonja azt mutatja, hogy a felhalmozó címeken lévő összes Bitcoin mennyisége is 3,2 millió BTC fölé emelkedett, ami közelít a rekordszinthez. Ebben az értelmezésben a felhalmozó címek azok, amelyek több mint 10 BTC-vel rendelkeznek. És nincsenek kimenő tranzakciók vagy kapcsolódási pontok centralizált tőzsdékhez és bányászcégekhez.

A gyűjtőgető, felhalmozó trendet jól mutatja, hogy a Bitcoin beáramlása a felhalmozó címekre március 22-én új történelmi csúcsot ért el, 25300 BTC-vel egy X-poszt szerint. Ez arra utal, hogy a nagybefektetők valószínűleg további áremelkedésre fogadnak, miután a közelmúltban a 74000 dollár körüli történelmi csúcsról az árfolyam 20% körüli mértékkel visszaesett.

A CryptoQuant adatai szerint március 25-én az összes centralizált tőzsdén a Bitcoin-tartalékok mértéke három éves mélypontra, 1,92 millió BTC-re csökkent. Szóval azért a bitcoin árfolyamának még lehet mozgástere. Tekintve, a tőzsdék készlete rekordalacsonyan van. Míg a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti kereslet már most is milliárdos beáramlásokat idéz elő. Nem csoda, hogy Robert Kiyosaki most javasolta, hogy aki tud, vásároljon bitcoint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button