Buying Guides

Shitcoinokat népszerűsített az állítólagos Nakamoto X-fiók

2018. májusában hozták létre a Twitteren (ma már X) a @Satoshi névre hallgató fiókot. Sokan úgy vélik a mai napig, hogy ez Satoshi Nakamoto fiókja lehet. Persze ez megerősítésre nem került, de az tény, hogy 2018. október és 2023. októbere között teljes csendben létezett a fiók. Egészen múlt hétig, amikor egy “Hello world” üzenettel vetette észre magát. És január 21-én már hosszabb posztot tett közzé, ebben különböző tárcacímeket listázott az $XRISE és $SATS kriptovalutákkal hashtagben.

 

Valószínűleg csalók áltak a @Satoshi fiók posztjai mögött

Sok kriptofelhasználó szerint feltörték a fiókot és a poszt valójában egy csalási kísérlet lehet. Az egyik felhasználó azonban úgy döntött, hogy a feltételezett Satoshi-fiók által felsorolt kriptovaluták egyikéből vásárol magának. Ő később elismerte, hogy 70%-os veszteséggel szállt ki, de ha tovább marad, még többet veszít. A fiók jelenlegi tulajdonosa ismeretlen. Andy Rowe, a magát Satoshi Nakamotónak tartó Craig Wright egyik támogatója szerint a fiókot ő és Wright közösen birtokolták a csendben töltött évek alatt.

Rowe szerint azonban hackerek újév napján hozzáférést szereztek a fiókhoz. Azt állítja, hogy a fiókot ezután többször is eladták különböző vevőknek egy átverés keretében. Az eladó ugyanis az üzlet megkötése után kapcsolatba lépett az X ügyfélszolgálatával, és visszaszerezte az irányítást a fiók felett, miközben megtartotta a vételárat is. Az viszont tény, hogy a $SATS és $XRISE kriptokat népszerűsítő új bejegyzéseket azóta törölték. És Craig Wrighték észrevételét sem érdemes komolyan venni. Az elmúlt években tucatnyian állították magukról, hogy ők Satoshi Nakamoto,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button