Buying Guides

Több mint 21 millió dollárnyi Solana ragadt a Lido protokolljában

Folyamatos kritika éri a Lido-t, mivel a több mint 21 millió dollárnyi Solana továbbra is be van ragadva a staking protokollba.

A Lido, az Ethereum hálózaton támogatott staking protokoll és egyben a DeFi szektor egyik jelentős szereplője lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális eszközeiket placeholder tokenekért cserébe stakeljék. Ezek a tokenek különböző DeFi platformokon használhatók.

Annak ellenére, hogy a Lido ökoszisztéma több mint 31 milliárd dollárnyi teljes zárolt értékkel (TVL) rendelkezik, a protokoll Solana szolgáltatása lemaradt olyan versenytársak mögött, mint a Marinade és a Jito.

Emiatt októberben a Lido bejelentette a Solana-val kapcsolatos szolgáltatásainak megszüntetését és február 4-én hivatalosan is megszüntette a támogatást. Ennek ellenére 112 923 SOL maradt zárolva, ami a Solscan adatai szerint 31 585 felhasználót érint. A jelenlegi piaci ár mellett a zárolt Solana értéke körülbelül 21 millió dollár.

A Lido okosszerződéseivel is probléma van

A helyzetet bonyolítja, hogy a Lido okosszerződéseiben egy hiba jelent meg, amely megakadályozza a felhasználókat abban, hogy kivegyék a pénzüket. Ez a hiba, valamint a felhasználóbarát felület megszűnése arra kényszerítette az érintett felhasználókat, hogy a webes felületről térjenek át a kódalapú interakciókra, ez viszont sokkal több hibát eredményezett.

“A Lido Discord Solana csatornája egy káosz… Tudom, hogy az stSOL leértékelődött, de nem hiszem, hogy ez a helyes módja a felhasználókkal való bánásmódnak.” – írta egy felhasználó az X-en.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy a Solana DeFi befolyása megugrott, és most a TVL alapján a negyedik legnagyobb projekt, amihez nagyban hozzájárult az elmúlt hónapban tapasztalt 61%-os növekedés.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button