Buying Guides

Zambiában flashel a denveri lelkész, aki saját híveitől lopott kriptót

A legfrissebb hírek szerint a kriptocsalással vádolt denveri lelkész Zambiában prédikál a pénzügyekről. Mindezt alig néhány nappal azután, hogy nem jelent meg a csalással kapcsolatos bírósági tárgyaláson. Beszédében azt mondta, hogy Ő Isten ajándékaként “a kriptopénzek egész világát” kapta.

A denveri lelkész, Eligio P. Regalado és felesége néhány hete 3,2 millió dollárt gyűjtöttek össze saját, INDX tokenjük kibocsátásával. A pénzt az egyház tagjaitól gyűjtötték össze a Győzedelmes Kegyelem platformon. Ebből körülbelül 1 milliót tettek zsebre, amit állítólag luxustáskákra, fogászati kezelésekre, kirándulásokra, felújításokra és nyaralásokra költöttek.

A benyújtott kereset szerint a Facebookon és a YouTube-on működő “Győzedelmes Kegyelem” nevű online egyházat a lelkész és felesége, Kaitlyn vezette. A duó állítólag arra bátorította követőit, hogy az értéktelen INDXcoin kriptotokennel kereskedjenek az egyház saját kriptotőzsdéjén. A pár “bibliai idézeteket és hitalapú felhívásokat” használt, miközben azt mondták a hívőknek, hogy az Istenbe vetett hitük meg lesz jutalmazva.

A Newsweek beszámolója szerint a napokban Zambia fővárosában, Lusakában látták a lelkészt prédikálni Istenről és a pénzügyekről egy konferencián.

Zambiában flashel a denveri lelkész, aki saját híveitől lopott kriptót

A házaspár szerint a hatóságok figyelembe vehetnék, hogy csak “Isten utasításait követték”

A Glory Shift konferencián való megjelenését megelőzően Regalado és felesége ellen vádat emeltek azzal, hogy a pazarló életmódjuk finanszírozása érdekében becsapták híveiket. Egy bíróság azóta elrendelte a házaspár vagyonának befagyasztását, valamint azt, hogy Colorado államban ne adhassanak el értékpapírokat.

Néhány nappal a csalás vádja után Regalado közzétett egy videót, amelyben megerősítette a coloradói értékpapír-felügyelet ellene és felesége ellen felhozott vádjait. Elmondta ugyanakkor, hogy az 1,3 millió dollár felét az adóhivatalnak (IRS) küldte el, néhány százezer dollárt pedig egy ház átalakítására fordítottak isteni utasítás szerint.

Isteni befektetési tanácsok

Bár elismerte a szabályozó hatóság vádjait, miszerint az “értéktelen” INDX kriptopénzt eladta online egyháza mintegy 300 tagjának, a lelkész ragaszkodott ahhoz, hogy csak Isten utasításait követte. Utalt arra, hogy a szabályozó hatóságoknak ezt a tényezőt is figyelembe kellene venniük.

Annak ellenére, hogy bajba került az INDX kriptovaluta-projekt miatt, Regalado állítólag folytatta a pénzügyi evangélium hirdetését, ezúttal zambiai közönségének.

“Ma a pénzügyekről fogok beszélni Önöknek, és arról, hogyan lehet pénzt keresni a Királyság módján” –hangzott el Regalado szájából. A konferencián azt is hangoztatta, hogy Isten ajándékaként “a kriptopénzek egész világát” kapta.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button